PE sveis

Sveising og trykkprøving av PE rør

PEsveis-idland

PE- Sveising.

Den økende satsningen på gass som energibærer, krever at sikkerheten er i høysetet. Distribusjonsledninger er som oftest utført i PE materiale og graves ned iht gjeldende regelverk.
Sveising gjøres etter annerkjente standarder og personell skal være sertifisert for PE sveising av gass.
Våre sveisere er godkjent for både gass og vann, og vi har egen skaphenger, utstyrt for sveising og trykkprøving.

 

TrykkprøvinTrykkprøving av distribusjonsnettg

Viktigheten for å få verifisert at disse rørene er tette er stor, da rørene ikke kan inspiseres visuelt. Den sikreste verifiseringen gjøres ved hjelp av en differensialtrykkprøving. Denne typen trykkprøving blir anbefalt av alle de store rørprodusentene, samt Den Norske Plastrørgruppen. Vi utfører trykktesten etter NS-EN 12327 som oppfyller disse kravene.
Idland Consulting har eget personell til å utføre denne type trykkprøvinger. Vi har det nyeste utstyret som finnes på markedet noe som gjør at vi enkelt kan verifisere og dokumentere trykkprøvingene. Vi har også godkjente sveisere for PE / Gass. Dette gjør oss fleksible med tanke på eventuelle utbedringer av feil som blir funnet under trykktesten.

 

Kontroll og ettersyn

Selv om distribusjonsledninger er nedgravd kreves allikevel en form for ettersyn av disse. Vi har bærbare detektorer som ved hjelp av laser kan detektere gasslekkasjer under bakken.